X-mas song (longing for new year)

omslagComposer/producer: Judy K
Coproducer/strings/vocals: Hanna Ekström
Vocals: Jesper Petersson & Joakim Kvist
Mix: Christopher Göthberg
Master: Eric Broyhill
Label: Signe Victorine Records, released through Spinn Up

 

 

PRESSRELEASE IN SWEDISH

Det drar ihop sig till jul och Judy K släpper sin andra singel. X-mas Song finns ute på egna skivbolaget Signe Victorine Records inom kort.

”Låten handlar om att jul inte alltid är kul. Finns ju massa anledningar till att människor tycker julen är skitjobbig. Stökiga familjer, eller ingen familj alls. Alkohol, förväntningar, hysteri. Blir fan trött bara jag tänker på det” berättar Judy.

X-mas Song är en duett med Leo Bothén från duon Dear Neighbour och den är producerad av Judy K, med Hanna Ekström från Stockholm Strings som medproducent.

”Jag sa kom och sjung, så han kom och sjöng. Han har som någon slags flathet i rösten som passar in så jäkla bra.”

X-mas Song är en julig anti-jullåt och i samband med singelsläppet kommer en också kunna köpa merch i form av anti-jultröjor och tygpåsar. För den som vill göra ett ställningstagande på den årliga familjesammankomsten.

Judy K gjorde sin officiella singeldebut med låten Idiot i samband med Feministiskt Forum i Malmö. Med etnologistudier och uppsatser om musik och feminism i ryggen fokuserar hon nu på att ägna sig åt sådant som hon brinner för. Ett tecken på detta är det Queerfeministiska DJ-kollektivet Kaospatrullen som Judy startade med några polare i början av året.

”Var på vippen att bli arkivarie men la ner det och kör fullt fokus på att göra musik som hamnar i arkiven istället” berättar Judy.

Info, pressbilder och intervjuer: promo@judyk.se